Servicii pentru edituri

Suntem conectați la cele mai noi tehnologii

Suntem avangardiști și extrem de exigenți când ne alegem echipamentele, iar din aceste motive “BookExpert” are suportul hardware al celor mai titrați producători pentru soluții de tipar „print-on-demand”: OCE pentru imprimare monocromă, HP Indigo pentru imprimare color, Horizon, Foliant și Polar-Mohr pentru finisaj.

Fluxul tehnologic al “BookExpert” integrează doar echipamente noi, achiziționate începând cu anul 2015.

Ceea ce ne evidențiază în peisajul tipografic autohton, sunt presele digitale monocrome de format 35 x 50 cm, capabile să imprime date variabile cu viteze de până la 320 de pagini pe minut. Aceste echipamente au la bază o tehnologie unică patentată de OCE care utilizează pentru imprimare un pigment mono-compozit, imaginea obținută fiind de o calitate remarcabilă, fără luciu, similară în totalitate tiparului offset.

Datorită unui sistem unic în industrie, care permite reumidificarea colilor de hârtie după imprimare, cărțile tipărite de „BookExpert” sunt plane, efectul de ondulare a colilor, specific tehnologiilor de imprimare cu toner, fiind redus la minimum. Registratia față-verso este perfectă, indiferent dacă se utilizează hârtii offset, hârtii volumice sau reciclate. Nu există timpi de pregătire sau de reglaj, practic după verificarea proof-ului, prima carte ajunge la broșat în câteva minute. Cea mai mare parte a procesului de execuție este automatizată, incidența erorilor datorate factorului uman tinde către zero.


Dăm culoare tipăriturilor folosind un echipament HP Indigo 5900 cu 6 grupuri de culoare.

Calitatea tipăriturilor realizate cu acest echipament este identică tiparului offset, imaginile imprimate nu au luciul specific echipamentelor care utilizează toner. Garantăm reproducerea exactă a culorilor, tipografia noastră fiind singura din România care este certificată FOGRA PSD pentru tipar digital în coală. În plus, aveți certitudinea unei laminări de durată și fără vicii a coperților, spre deosebire de coperțile tipărite pe echipamentele digitale uzuale care utilizează toner, unde de cele mai multe ori folia de laminare crapă sau se dezlipește de pe copertă.

La cerere, putem imprima în culori speciale Pantone, sau putem emula orice nuanță Pantone folosind tehnologia Indicrome, patentată de HP.


Broșarea cărților se realizează cu un echipament Horizon automat cu biguire in-line a coperților, folosind adeziv de tip EVA.

Pentru finisarea la format finit a cărților utilizăm un trimmer automat Polar de mare productivitate.

 


 

  Avantajele utilizării acestor echipamente de imprimare/ finisare se reflectă în:

 • Calitatea tipăriturilor:


  În cărțile tipărite de „BookExpert” veți găsi întotdeauna imagini clare, tonuri de gri foarte fine și perfect reproduse, litere pline cu un contur bine definit și, nu în ultimul rând, constanța în culoare de la prima până la ultima pagină. Colile de hârtie imprimate pe echipamentele noastre sunt plane, fără ondulări inestetice.

 • Viteză mare de reacție și termene extrem de scurte de livrare:


  Garantăm livrarea în 72 de ore pentru orice tiraj de până la 300 exemplare. Putem tipări în fiecare minut 12 cărți de format 14,5 x 21 cm de 160 de pagini. Suntem conectați în permanentă cu toți clienții noștri și ne onorăm comenzile cu precizie de ceasornic elvețian. Termenul maxim de livrare pentru orice lucrare este de 7 zile lucrătoare.

 • Reducerile semnificative de costuri prin renunțarea la stocurile supradimensionate!


  În ultimii ani, piața de carte s-a schimbat radical: am asistat la o scădere dramatică a tirajelor pe fondul unei creșteri substanțiale a numărului de titluri noi apărute. Aceste tendințe au determinat majoritatea editurilor să regândească dimensionarea tirajelor în conformitate cu capacitatea reală de absorbție a pieței și să privească mai atent costurile rezultate din stocarea și manipularea tirajelor comandate. Noi, „BookExpert”oferim tuturor editurilor un parteneriat care are la bază înțelegerea acestor noi tendințe și care oferă soluția optimă pentru o activitate editorială eficientă.